Česta pitanja Vi pitate mi odgovaramo

  • Ketogena dijeta je prehrana bazirana na smanjenom udjelu ugljikohidrata i povećanom unosu masti.
    U postotcima to izgleda ovako. Pet posto ugljikohidrati: šećer, tjestenina, kruh, riža, krumpir, dvadeset posto su proteini: meso, sir, jaja, riba, a ostatak su zdrave masti: masti koje unosimo jedući meso, maslinovo ulje, kokosova mast, orašasti plodovi.

  • Meso, riba, jaja ulja i masti, sir, punomasna vrhnja, maslac, bademi, sjemenke suncokreta, brokula, cvjetača, špinat, avokado, borovnice.
    Pročitajte naš tekst Što jesti na keto dijeti za više informacija.
  • Šećere, slatkiše, med, pšenično brašno, rižu, kukuruz, tjesteninu, krumpir, voće, suncokretovo ulje, margarin, sokove.
  • Jasno nam je da postoji više razloga zašto netko ne smije ili ne želi konzumirati određeni sastojak u receptu. Bilo iz zdravstvenih, vjerskih ili nekih trećih razloga. Na primjer ako vam se sviđa recept, a ne volite čili kao začin slobodno ga izostavite u vašem receptu, a začinite s nekim drugim začinom koji vama odgovara. Ili alergični ste na piletinu. Koristite bilo koje drugo meso koje smatrate da vam odgovara. Ne jedete svinjetinu, a recept za mesne okruglice je s mljevenim svinjskim mesom? Koristite mljevenu junetinu ili puretinu.