Keto recepti

Keto gripa

Prelaskom na prehranu sa smanjenim unosom ugljikohidrata dolazi do velike promjene u vašem organizmu. Vašem tijelu je potrebno vrijeme da se privikne na njega. To vrijeme privikavanja tijela manifestirat će se s nekoliko simptoma koji najčešće podsjećaju na stanje slično pravoj gripi (virusnoj).

Simptomi keto gripe najčešće se pojavljuju kod osoba koje tek počinju s ketogenom dijetom što može biti demotivirajuće i glavni uzrok odustajanja od iste.

U slučaju da neki od simptoma poput glavobolje, mučnine, vodenaste stolice, temperature traju duži period, preporuka je da posjetite svoga liječnika.

Ali imamo dobru vijest za vas. Keto gripa traje nekoliko dana, a simptomi se mogu ublažiti s nekoliko laganih “trikova”.


Što je to keto gripa?

Keto gripa je stanje slično pravoj gripi (virusnoj), gdje se pojavljuju simptomi poput vrtoglavice, mučnine, umora, glavobolje, boli u mišićima. Najčešće se pojavljuje kod osoba koje tek započinju s keto dijetom. Ovi simptomi se pojavljuju zbog adaptacije našeg tijela na novi režim prehrane sa smanjenim unosom ugljikohidrata.

Kada se javlja?

Ovisno o vama. Netko simptome osjeti već nakon par dana dok se kod nekih simptomi pojave tek nakon nekoliko tjedana.

Koji su simptomi keto gripe?

Koliko traje?

Keto gripa najčešće traje otprilike tjedan dana. Naravno ovisi od osobe do osobe. Svačije tijelo drugačije reagira na promjenu. Neki od simptoma nestanu nakon dan-dva, ali neki mogu trajati i do dva tjedna.

Kako spriječiti keto gripu?

Nitko od nas se ne voli osjećati loše. Dobra vijest je da se simptomi keto gripe mogu ublažiti na par jednostavnih načina.




Koliko god vam sam naziv keto gripa zvuči zastrašujuće, sjetite se da u većini slučajeva traje samo nekoliko dana. Pijte dovoljno tekućine, nadomjestite izgubljene elektrolite putem hrane ili multivitamina, naspavajte se, vježbajte umjereno i ublažit ćete simptome.

Nakon tih par dana odmah ćete osjetiti porast energije te shvatiti razlog zašto svi hvale ovaj način prehrane.